It’s my life and I do what I feel right

Från början var vi 3700 personer, men nu är vi bara 130....

Såhär är det.

Som ni kanske minns så var jag och min bror iväg till Stockholm för typ två veckor sedan? Att vi var där på en liten semester det stämmer, men vi hade ett uppdrag också! För tro mig, jag skulle egentligen inte ha tid att åka iväg på en minisemester såhär i slutet av skolan när man har som mest uppgifter att lösa och precis innan betygen ska sättas, nej! Så om sanningen ska fram så åkte vi iväg av en anledning med ett syfte i sikte!

I slutet av mars, eller det kanske var alldeles i början av april så satt jag inne på plastbanken på ams.se och kollade runt efter olika jobb på olika ställen i vårt avlånga land.. Jag hade egentligen inget syfte eller mål med det hela, utan kollade mest bara runt för att jag var rastlös.
Sedan hittade jag, bland tusen andra jobberbjudanden något som verkade intressant! Det stod klart och tydligt att dem skulle bygga en ny ICA MAXI butik på kungsholmen i Stockholm och att dem söker 130 nya medarbetare. Ahaaa tänkte jag, förstå så roligt det hade varit att få vara med från början i en stor och framgångsrik butik!
Så jag tvär skrev ihop ett CV och letade fram ett kort på datorn på mig där jag såg lite halvsöt ut och skickade in det.. Sen så fyllde jag i något slags frågeformulär där också som dom krävde att man skulle göra. Det var en hel massa av frågor. Allt i från om jag röker, har tatueringar, hur jag tycker en chef ska vara till vilka kändisar som jag tycker har utstrålning.

Jag gjorde alltså detta, och hörde inte ett knyst ifrån dem på flera veckor.. Så jag funderade inte så mycket mer på det utan tänkte bara att ja, i dessa lågkonjunktur tider så var jag nog inte den enda som hade sökt jobbet precis och varför skulle dom vilja ha just mig?

Tiden gick, och en onsdagseftermiddag kring halv 3 på eftermiddagen när jag låg och vilade inför den kommande arbetskvällen så ringde det på min gamla halvdåliga Ericsson mobil.. Jag svarade med ett tröttsamt Ja Hej det är Elina (brukar egentligen bara säga Hallå men eftersom nummret inte var bekant så var jag ju tvungen att presentera mig på ett trevligt sätt). Han presentera sig med en snabb Stockholmsdialekt och jag flög upp i taket!
Han betättade iaf att dem ville träffa mig på en arbetsintervju.
Shit pommes och kroketter tänkte jag! Och självklart ville jag dit och ge det en chans så jag och min bror bokade resa och åkte ner. Petter har alltid varit intresserad att bli taxichaufför så han åkte iväg på ett möte som hölls därnere som handlade om just det, - hur man blir taxichaufför.

Jag gick iaf in på mötet måndagen den 18/5 kl. 13.00 för att göra ett försök till att visa upp mitt bättre jag. Men tro mina ord, jesus i himmelen, jag var inte kaxig när jag gjorde entré! Jag var riktigt nervös vill jag lova.
Men jag gjorde mitt bästa med att besvara deras frågor. Dom var riktigt trevliga faktiskt och jag tyckte det var en rolig grej. Men vissa av deras frågor var inte så lätta precis men jag svarade iaf ärligt och var bara mig själv.
Jag började slappna av lite när dom berättade att det var 3700 som hade sökt jobben och att dom skulle göra typ 300 intervjuer, där endast 130 pers skulle bli antagna! Aldrig att jag är en av dom, aldrig....

Men mycket riktigt, vad händer?
I tisdags ringer dem och berättar att jag fått jobb! Helt jävla unbelievable tänkte jag. Jag började skaka, hyperventilera och var tvungen att dricka vatten för att inte svimma.
Jag sa att jag blev jätte glad men var tvungen att samla mig lite och tänka över situationen någon dag eftersom jag var så paff. Sen skulle jag höra av mig....

Jag har alltid velat bo i Stockholm, nu har jag min chans så varför skulle jag inte ta den? Att vara med från början på en stor, ny, fräsch butik skulle vara jätte roligt, att få chansen att vara med från första dagen när dem slår upp portarna!
Men självklart känns det jobbigt och vemodigt att lämna sin trygghet här i Skellefteå och Malå, där jag egentligen trivs väldigt bra! Men nu har jag bott i Skellefteå i 4 år och jag känner för något nytt! Jag vill hitta på massor av saker i mitt liv!

Jag säger som moster Malin: (jag citerar) Man kan bara ångra det man inte gör, för det man gör är en erfarenhet - och det blir man bara rikare av!

Många har frågat mig varför jag ens funderar? Det är bara att göra det! Både Malå och Skellefteå står ju kvar.
Men jag har så mycket här som jag kommer att sakna.. Innebandyn, vännerna, jobbet här.. och ja, allt!

Men efter allt som jag har tänkt under dem senaste dagarna har jag kommit fram till att det enda jag gör är det enda rätta. Jag vill göra något nytt, bli erfarenheter rikare och får chansen att vara med på ett nytt spännande äventyr! Jag kan bara inte tacka nej. För om jag inte skulle trivas i Stockholm, så är det ju bara att flytta hem, eller till någon annanstans på kartan.. För tro mig, jag har inte hunnit utforska alla ställen som finns riktigt än =)
Men huvudsaken jag ger det en chans, jag vill inte vara feg!

Tänka sig, jag ska bli 08:a, jag ska flytta till the capital of Sweden, jag ska bo i dem södra delarna i Sverige.
Jag längtar.

Kommentarer
Postat av: tea

Jag är så glad för din skull gumman;) Du tog verkligen rätt bestlut...

2009-05-29 @ 08:09:37
URL: http://teabella.blogg.se/
Postat av: Tune

Gud vad kul! Jag tycker absolut du ska iaf testa. Som sagt funkar de inte så är de ju bara att flytta tillbaka. Skellefteå finns ju kvar haha. Ibland kan de va skönt med en nystart. Kram

2009-05-29 @ 09:48:18
Postat av: Elin

gud när sticker du??

jag måste träffa dig innan!!!!!!!!!!!!!!!

2009-05-29 @ 13:47:56
URL: http://elinlovisaa.blogg.se/
Postat av: Cissi

Grattis! va roligt för dig! Det är absolut rätt att prova, om du inte skulle trivas så är du ju i allafall en erfarenhet rikare och ske-å är kvar. :)

men vi kommer sakna dig i laget!

kram

2009-05-29 @ 19:51:34
Postat av: Sandra

Du gør helt rætt!!

2009-06-02 @ 19:26:18
Postat av: Annn

Grattis älskade vän. Jag är sinnessjukt glad för din skull :)

2009-06-05 @ 00:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0